Keitele Timber suosittelee

Julkaistu: 14.04.2010

suosittelut.jpg

Keitele Forest suojaa metsät Rotstopilla.
Ympäristösyyt ja käytännöllisyys valinnan takana

Ylä-Savossa toimiva Keitele Group hankkii, jatkojalostaa ja toimittaa suomalaista puutavaraa maailman eri kolkkiin – esimerkiksi liimapuuta Japaniin ja sormijatkoksia eri puolille maailmaa. Raaka-aineelle asetetaan tiukkoja vaatimuksia ja siksi konsernin puunhankinnasta vastaava Keitele Forest on nähnyt erityisen tärkeäksi taistelun juurikääpää vastaan.

– Hankinta-alueemme ulottuu Savosta Keski-Suomeen ja hiukan Pohjanmaan puolellekin. Näillä juurikäävän levinneisyyden raja-alueilla kantokäsittely on erityisen tärkeää, Keitele Forestin hankintapäällikkö Kauko Mustonen kertoo. Keitele Forestin kaikki metsäkoneurakoitsijat ovat jo vuosia käyttäneet kantokäsittelyaineena Verderan Rotstop-liuosta. Tästä on myös kerrottu metsänomistajille Keiteleen tiedotustilaisuuksissa. Kaikki ovat suhtautuneet asiaan erittäin positiivisesti, Mustonen toteaa.

Helppoa ympäristönsuojelua

Keitele Forestin arvoihin kuuluu ympäristön kunnioittaminen ja kestävä kehitys. Urakoitsijoita kannustetaan ympäristöystävällisyyteen, energia hankitaan uusiutuvilla luonnonvaroilla ja jätteiden synty on pyritty minimoimaan. Luontevasti näihin ympäristöarvoihin sopii käyttää ekologista Rotstopia. Rotstopin käyttö ei estä marjanpoimintaa alueella ja sitä voi käyttää myös vesistöjen läheisyydessä. Vesistöjen suojelu on viime aikoina noussut metsänkorjuussa erittäin tärkeäksi asiaksi, Mustonen tietää.

Ympäristöystävällisyyden rinnalla kulkee käytön helppous. Mustosen mukaan suurten urealiuosmäärien kuljetuksessa laajalla hankinta-alueella ei ole mitään järkeä. Rotstopin pienet liuospurkit voidaan helposti toimittaa jokaiselle koneurakoitsijalle, joka sitten itse lisää tarvittavan veden lähimmästä vesipisteestään.

Rotstopin käyttö on aina satsaus tulevaan. Pitämällä juurikäävän poissa Savon havumetsistä, Keitele Forest on osaltaan varmistamassa, että suomalainen puutavara kelpaa raaka-aineeksi meillä ja muualla jatkossakin.

Kauko Mustonen

kauko_mustonen.jpg

Lehdistömateriaalit

kauko_mustonen.jpg

Kauko Mustonen
Lataa JPG

rotstop_pakkaus2.jpg

Rotstop-pakkaus
Lataa JPG